Milovnice

 

 

 

 

 

Brutální román pro ženy

Je město a je vesnice.
Je továrna a je pobočka továrny.
Jejich čerstvě umytá okna vysílají do okolí radostná prasátka.
V této krásné a malebné krajině, v tomto hájemství spokojenosti se odvíjí příběhy dvou žen: Brigity a Pauly.
Ani jedna v tuto chvíli nemá budoucnost.
Přijďte se podívat na příběh o tom, kterak žena k osudu přišla.

autor Elfriede Jelinek
režie
  Jaroslava Šiktancová
dramaturgie Tereza Verecká
dramaturgická a výtvarná spolupráce Zuzana Burianová
scéna Pavel Kodeda
hudební spolupráce Martina Bačová
produkce Tereza Škorpilová, Helena Bartošová

hraje BodyVoiceBand Praha
Vojtěch Bartoš, Iva Holubová, Marek Mikulášek, Michal Necpál, Diana Toniková, Marie Radová, Marie Štípková, Štěpán Tretiág, Ondřej Vacke

Premiéra 17. 5. 2017 Studio Alta

Kontakt pro informace a objednávky:
ovacke@pierrot.cz
777 095 990

„Je to téma obecně platné, ale vždy i velmi individuálně žité. Otázky, jak je to s láskou, co od ní člověk čeká, jak je na ni připraven a jakého z něj činí člověka, platí všude,“ říká režisérka inscenace Jaroslava Šiktancová.

Texty Elfriede Jelinekové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, autorky mnoha divadelních her a románů, se krom neotřelého pohledu na vztahy mezi ženským a mužským pólem vyznačují velikou vnitřní hudebností a rytmem. Tento uhrančivý rytmus – v MILOVNICÍCH tak výrazný – byl pro BodyVoiceBand, který se po celou dobu své existence snaží o co největší propojení jevištního pohybu, hudby a textu, velikou výzvou.

„Román je psán přísným jazykem, v kontrastně komponovaných částech, z nichž některé by mohly být chórem, jiné jsou stvořeny pro krásná sóla a (někdy ani neexistující) dialogy. Navíc se nám zdá, že máme pro postavy skvělé představitele a představitelky,“ dodává Šiktancová.

Jak to tedy s láskou podle Jelinekové je, se přijďte podívat. V idylické krajině rakouského venkova, v kraji lemovaném Alpami a osídleném jistě jen samými milými lidmi, se odehrává příběh dvou mladých párů. Příběh tak temný, že už se nelze než smát.